Waar gaat Agribase aan voldoen:

1.Informatie moet betrouwbaar zijn: De waarde van de data wordt bepaald door de betrouwbaarheid.
En hoe meer data hoe meer we er ons voordeel mee kunnen doen. Met de huidige technieken is dit allemaal mogelijk.

2. Automatische invoer: De betrouwbaarheid en het up-to-date hebben van de data is alleen mogelijk als er zo weinig mogelijk handwerk aan te pas komt. Wij willen dan ook alleen data verwerken die rechtstreeks en automatisch vanaf de machine ingevoerd wordt.

3. Waar komt de data te staan: De data moet voor iedereen beschikbaar zijn, op een centrale plek. Daarom hebben we gekozen voor een database op internet. Op deze manier kan iedereen op eenvoudige wijze de gegevens bekijken.

4. Privacy moet gewaarborgd zijn: De boer bepaalt welke gegevens er beschikbaar komen en voor wie. Ook dit is een aspect waar Agribase zorg voor draagt.

5. Waarde van de data: De waarde van de hoeveelheid data is enorm. Door gegevens samen te voegen en te vergelijken is het mogelijk te zien hoe het rendement verhoogt kan worden.

6. Te gelde maken van de data: Meten is weten en kennis is macht, dit is hier zeker van toepassing. Betrouwbare data is geld waard. Inmiddels hebben verschillende partijen, zoals fabrikanten van GB middelen en grootwinkel bedrijven, aangegeven ge´nteresseerd te zijn in het concept "Agribase".

7. Transparantie: Ook op langere termijn levert het indirect voordeel op voor ons boeren. Doordat wij kwaliteit kunnen garanderen zal dit uiteindelijk resulteren in een meerprijs voor ons product.